Mijn verhaal

Sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd een lichte slaper geweest. Ik moest er altijd wel een keer of twee uit om naar het toilet te gaan en inslapen daarna lukte niet altijd meteen. Als kind had dit niet echt een grote impact, ik nam een boek, was gek op lezen dus ik had er niet veel last van. Op mijn 17e ging ik in de horeca werken, veel ‘s nachts, en ik was gek op dansen dus daarna kon je me vaak tot in de vroege ochtend op de dansvloer vinden. 

Op mijn 23e ontwikkelde ik een angst-paniekstoornis door een aantal  gebeurtenissen die veel stress veroorzaakten. Ik kwam toen gelukkig in aanraking met ademhalingstherapie en leerde bewust ademen wat tot vermindering van mijn klachten leidde. De onderliggende oorzaak was hier echter niet mee opgelost en het opgejaagde gevoel dat er in mij was ontstaan door de aanhoudende stress was helaas nog niet helemaal verdwenen.  

Toen ik 28 was kwam ik hierdoor in een burnout terecht. Achteraf gezien het beste wat me kon overkomen om mijn leven een andere wending te geven. Ik besefte toen namelijk pas dat ik roofbouw op mijn lichaam had gepleegd. Ik wilde alles uit het leven haalde, leefde daardoor vrij extreem en vaak grenzeloos. Gelukkig was het nog niet te laat. Ik ging me verdiepen in alles wat met gezondheid te maken had en specialiseerde me in voeding(een van mijn klachten was het prikkelbare darm syndroom). Ik volgde daarnaast een opleiding tot natuurgeneeskundige en ging uiteindelijk met veel succes zelf mensen begeleiden. Ik had een mooie praktijk in Amsterdam, maar de liefde bracht me terug naar zuid Limburg waar ik was opgegroeid.

Hier ontstond het idee om een productiebedrijf in biologische glutenvrije voeding(ik at zelf glutenvrij en er was op dit gebied toen nog niet zoveel te koop) te beginnen. Zo begon ik in mijn eigen keuken met producten maken, maar al snel groeide het uit tot een bedrijf met meerdere medewerkers. Super mooi, maar ook stressvol, vooral als je perfectionistisch en gedreven bent. Na 7 jaar kwam ik erachter dat ik geen voldoening meer uit mijn werk haalde en dat de stress weer zijn tol begon te eisen. Wat ik toen ontdekte was dat veel van mijn stress klachten gerelateerd waren aan mijn slaap patroon. Ik sliep nog steeds licht, had een snurkende partner en inslapen werd ook steeds moeilijker omdat ik niet kon afschakelen ‘s avonds. Ik begon zelfs angstig te worden om te slapen, een signaal voor mij om aan de bel te trekken.

Slaap was het enige waar ik me nog niet in verdiept had. En toen ik dat wel begon te doen, werd mij veel duidelijk. Als je gestrest bent slaap je slecht en vice versa. Hierdoor ontstonden bij mij psychische en lichamelijke klachten die mijn slaap nog meer verslechterde. Voor je het weet beland je in een vicieuze cirkel waar maar moeilijk uit te komen is. Ik besloot mijn bedrijf te verkopen, mijzelf te helen en mijn droom, een leven opbouwen in Spanje te gaan najagen. 

Ik weet als geen ander wat het is om niet goed te slapen, en ik weet ook hoe groot de impact hiervan op je leven kan zijn!  Onlangs verloor ik een jaar mijn vader, oma en verkocht ik mijn bedrijf. Toen kwam Covid. Door de manier waarop ik leefde, maar vooral door de manier waarop ik heb leren omgaan met stress en mijn slaap patroon heb verbeterd, wist ik me staande te houden.

Wil jij weerbaarder worden en een goed leven leiden? Dan betekent dit werken aan jezelf!  Weten wie je bent, wat je passies zijn en welke richting je op wil in het leven spelen naast een healthy lifestyle, een belangrijke rol. Maar als je je constant moe voelt, gaat je dit niet lukken.

Graag wil ik jou helpen bij deze uitdagende missie. Ik wil mijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar met je delen en je tools aanreiken om goed te slapen, je fit en energiek te voelen en rust in je lijf, hoofd en je leven te creëren. Want alleen dan kan je jouw ideale leven gaan leven!

Simone